FOTOVRIENDEN

Je komt ze overal tegen: vrienden van de fotografie. En of ze nu af en toe, als amateur of voor hun beroep foto’s maken, doet er niet toe. Altijd is er een gesprek te voeren. Natuurlijk vaak over apparatuur, merken en wat het beste is. Er zijn nog steeds mensen die denken dat dure apparatuur ook een garantie is voor mooie foto’s. Het helpt, maar is absoluut niet het belangrijkste. Dat is en blijft nog altijd de man/vrouw achter de camera: De fotovriend.

Met twee fotovrienden, Evelien en Gerard op stap geweest. Het NDSM terrein in Amsterdam was de locatie van de dag. Camera’s mee en fotograferen. De voormalige scheepswerf is nu het speelveld voor creativelingen, start-ups, kunstenaars en natuurlijk ook scheepsvaart. Een boeiende mengelmoes van oud en nieuw. Met een hoge mate van vergane glorie.

Wij hadden een topdag. Prachtig weer, een mooie locatie en heel veel te zien. Ik vind het altijd bijzonder hoe een ieder zich over het terrein begeeft. “Jagers met de camera in de aanslag, klaar om te schieten. Op zoek naar een prooi”. Wij volgen dezelfde route, maar iedereen ziet wat anders. Juist dat maakt fotograferen zo boeiend. Eén onderwerp kan zoveel verschillenden foto’s opleveren.

Om niet in een soort van keuze stress te komen is het goed om je op zo’n dag te beperken tot één onderwerp, thema of techniek. Je ziet zoveel, dat het gevaar bestaat dat je niets meer ziet en alles maar vast gaat leggen. “Beperkingen maken je creatief”. Voor mij op die dag: Zwart-wit (ligt voor de hand), een 100 mm lens en scherptediepte. Dus diafragma op 2.8 en niet meer aan zitten. Daardoor heb ik een aantal foto’s niet kunnen maken, maar vooral onderstaande foto’s wel kunnen maken.

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Google+
  • Gmail

Pin It on Pinterest

Share This