06 252 271 86 foto@bartvanuitert.nl

OUT OF THE BOX

Inmiddels hebben wij 12 afleveringen van het beeld-feuilleton gemaakt. Dit levert even zoveel kunstwerken op, die als reactie op elkaar zijn gemaakt. Al eerder had ik kennisgemaakt met een soortgelijke werkmethode. Jaren terug was ‘De ketting’ een onderdeel van een opleiding. Als deel van een groep van 12 mensen maakte ik daar 1 foto voor. Nu is de ervaring totaal anders.

Uitgedaagd in een langer proces, waarin dat ene beeld niet op zich staat, maar onderdeel wordt van. Zoals eerder geschreven: ik ga buiten mijn kaders. Begeef mij op het scharnierpunt van kunst en registratie en het scharnierpunt van twee werelden die elkaar tot voor kort niet kende. Ontroerend, geschrokken, een frons of een glimlach. De eerste emotie na het openen van de envelop, leren mij anders (en beter) kijken.

De aandacht voor elkaars werk, laten mij kijken “In the box” van de werk- en belevingswereld van Willemien. Zo spring ik figuurlijk van de ene box naar de andere. Moet daarbij ook de ander toe laten in mijn wereld. Er ontstaat een klik die mijn creativiteit stimuleert. Tijdens onze laatste ontmoeting in het atelier van Willemien, blijken afzonderlijk gedachte een onverwachte creatieve verbinding op te leveren. In mijn vaak wat te volle agenda en “dito hoofd” een welkome afleiding en energie boost.

Pin It on Pinterest

Share This