06 252 271 86 foto@bartvanuitert.nl

LIEFDE EN AANDACHT

De gebeurtenissen in Parijs beheersen de media. Overal waar ik kijk zie ik de beelden van wat zich daar heeft afgespeeld. Ik wil die beelden niet zien, maar ik ontkom er ook niet aan. Deze dialoog wil ik niet aangaan, op deze dialoog zit ik niet te wachten.

In de zelfde dagen waarin zich dit afspeelt neem ik afscheid van mijn moeder. Verdriet, opluchting (omdat ze al heel lang ziek was) en gemis wisselen elkaar af. Ik zie beelden uit het verleden. Zowel in mijn hoofd, als op de vele foto’s die er zijn.

Deze beelden wil ik wel zien. Getuigen van mooie verhalen.

Wat zijn foto’s dan een rijk bezit. Een dialoog met troost, alleen of samen met familie. Ze helpen het verleden levend te houden. Liefde en aandacht waren kenmerkende eigenschappen voor haar. Ik ben er groot mee geworden. En wat ontbreekt dat op de wereld. De kunst van het leven, en laten leven is niet voor iedereen weggelegd helaas.

Deze keer één foto.  Gemaakt in Parijs 2014.
“Vrijheid, gelijkheid en broederschap”.

Wat mij betreft aangevuld met “Liefde en aandacht”

Pin It on Pinterest

Share This