06 252 271 86 foto@bartvanuitert.nl

GEVANGEN OP DE SENSOR

De decembermaand staat voor de deur en de beelddialoog heeft, sinds 25 oktober, net aflevering 5 achter de rug. Vandaag niet via de post, maar persoonlijk overhandigd.

In het atelier van Willemien praten wij over het project, de dialoog en hoe wij verder gaan. Interessant om te horen hoe Willemien ‘mijn beeldtaal’ vertaalt naar haar reactie. Zelf merk ik dat, hoe bijzonder kan het zijn, de fotografie wat gaat wringen. Krijg de neiging om ook met papier, schaar en verf aan de slag te gaan. “Zit ik gevangen op een sensor en een beeldscherm?”

Ik heb ik na een aantal jaren van intensief bezig zijn met fotografie mijn eigen stijl had gevonden. Zwart-wit en op de rand van licht en donker zoek ik naar het onherkenbare in herkenbare dingen. En zo kan de kijker een eigen invulling geven aan  mijn blik op de wereld. Door de uitwisseling met de kunst van Willemien lijkt mijn wereld opeens zo beperkt. Maar al pratende kom ik er ook achter de dat essentie van mijn eigenstijl toch overeind blijft. En dat er nu een nieuwe fase begint waarin ik mijn fotografie verder ontwikkel.

In samenwerking met Willemien gaat er iets ontstaan (zoveel is zeker) wat ik van te voren niet voor mogelijk had gehouden. En ga ik over de grens van mijn fotografie.

“De vervolgacties voor het project schematisch uitgewerkt”

Pin It on Pinterest

Share This