06 252 271 86 foto@bartvanuitert.nl

BEELDFEUILLETON

Vandaag is het project echt begonnen. Op bezoek in het atelier van Willemien in Deventer. Gelijk de handen uit de mouwen en aan het werk. Drukwerk-inkt, plamuurmes en fotopapier. Bekende attributen, maar in een geheel nieuwe context. Ondertussen wisselen wij van gedachte over het project en hoe de ‘Dialoog met het beeld’ er uit kan gaan zien.

De techniek die wij nu gebruiken geeft een zeker mate van verassing in het resultaat. Daarin herkennen wij elkaar. Die verassing willen wij vasthouden, maar ook bewust beelden creëren en de dialoog aangaan. Een combinatie van technieken zou zelfs één werk op kunnen leveren. Waar wij het beiden over eens zijn: “Het wordt zeker geen reportage van de kunstenaar aan het werk”.

Vanaf vandaag starten wij het “Beeldfeuilleton”. Het enige wat wij afspreken is dat wij elkaar met een zekere regelmaat een beeld opsturen. Geen thema, geen kaders. Alleen dat. Zo reageren wij de komende maanden op elkaars werk. En wat ook bijzonder is, wij doen dat gewoon via de post. Postzegel plakken en in een envelop. Want naast het beeld is het materiaal en de beleving daarvan een belangrijk onderdeel van het project.

Ik kijk er naar uit en ben benieuwd wat het gaat worden. Stap deels uit mijn vertrouwde werkwijze. Want nu zijn mijn beelden geheel bedacht en bewerkt tot wat ik in mijn hoofd heb. De combinatie van een andere manier van werken, een andere kijk en visie en andere technieken gaan iets nieuws creëren. Ik weet nu al dat het bijzonder gaat worden.

Pin It on Pinterest

Share This